Датата на изборите предизвика искри между президента и представители на ГЕРБ и в Калофер.

Държавният глава поднесе цветя на паметника на Христо Ботев и се срещна с представители на Националното сдружение на кметовете на малки населени места. Те се оплакаха, че нямат логистична готовност за провеждане на избори в епидемията. 

В същото време кметове от ГЕРБ заявиха, че не са били поканени на срещата с президента и го призоваха да е надпартиен. Те подчертаха, че няма проблем изборите да са през март.

„Не може председател на сдружението да кани само кметове от БСП! Имам чувството, че тази среща е политизирана, тъй като получавам информация за дейността на сдружението, но точно за тази среща не съм информирана“, заяви Румяна Самоковарева от с. Крумово.

Снимка: Емил Кацаров

Самият Радев коментира, че не е делил кметовете и не е бил запознат с това кой е поканен: "Аз не знам, че има други хора, желаещи за среща с мен. Не знам, Ето, кметът ме кани, идвам тук, влизам при него".

По думите му тези, с които е говорил, са му се оплакали, че нямат логистична готовност за избори в условията на пандемия - липсват както хора за избирателните секции, така и дезинфектанти и маски.