Президентът пожелава на българските граждани здраве, сили и вяра за постигането на мир, справедливост и солидарност по случай честваните днес християнски празници.

По повод православния празник Цветница и отбелязвания от католическата и арменската общност християнски празник Възкресение Христово на 17 април 2022 г. държавният глава Румен Радев пожелава на всички български граждани здраве, сили и вяра в осъществяването чрез дела на Христовите истини и добродетели за мир и любов между човеците, за справедливост и солидарност.

„В период на тежки изпитания за всички да проявим милосърдие и съпричастност към хората в беда, защото те се нуждаят от нашата протегната за помощ ръка“, заяви държавният глава в поздравлението си.

„Великден е славна победа на живота над смъртта, на светлината над мрака, на истината над неправдата, посочва държавният глава в поздрава си към представителите на католическата и арменската общност у нас. Той отбелязва, че днес православните българи почитат светъл празник в християнския календар - Вход Господен в Йерусалим. Цветница се чества и от хилядите наши сънародници от протестантската общност“, добави Румен Радев.