„България ще продължи да оказва пълна подкрепа на Украйна в рамките на нашите възможности. Това заяви президентът Румен Радев на срещата с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба.

Радев напомни, че още в първите часове на войната България на най-високо политическо ниво осъди агресията на Руската федерация към Украйна.

„Особено сме загрижени и следим с тревога развитието на бойните действия и растящия брой цивилни жертви. Призоваваме  за бързо, ефективно, независимо международно разследване за цивилните жертви и зверствата по време на войната, и най-строго наказване на всички извършители“, каза държавният глава.

Той изрази надежда, че украинската страна прави всичко възможно, за да минимизира риска за живота на цивилните граждани и на българското национална малцинство.

„Още веднъж призоваваме тази безсмислена, братоубийствена война между два братски славянски народа да спре възможно по-бързо и да търсим начини всички заедно, в рамките на ЕС, по-бързо да възстановим Украйна“, коментира още българският президент.