„Бойко Борисов престана да е човек от народа. Момчето от Банкя се качи по стълбата на Смирненски някъде високо, сега живее в розови облаци и хората станаха богати в очите му”. Това каза зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев в предаването „Тази сутрин” по bTV.

„Понеже аз пък слязох по тази стълба и мога да го уверя, че хората не са богати и не са доволни”, допълни той.

Според Радан Кънев по важните въпроси ГЕРБ и БСП гласуват заедно. „Това взаимно крякане и създаване на фалшива конфронтация между тях урежда чудесно и двете партии”, подчерта той.

„Това подкрякване в ляво е поредно доказателство, че тези хора не стават за алтернатива”, заяви зам.-председателят на ДСБ.

Във връзка с обединението между ДСБ и „Да, България” Кънев посочи, че това е един естествен процес, който е трябвало да се случи преди последните избори. Тогава не се случи, но най-нормалното е да се случи сега, отбеляза Кънев.

„Сложени са основите на едно много сериозно обединение. Много е важно да дефинираме, че то е опозиционно на Борисов, категорично отхвърля дори мисълта, че БСП може да допусната във властта в България и е с ясни десни позиции”, допълни той.

Според него големият провал на Реформаторския блок е, че не се е превърнал в единна формация.

По думите му в момента у нас поради липсата на правосъдие властта краде. „В България няма частна собственост. Няма я на село, където хората не могат да си опазят реколтата, добитъка и кокошките. Няма я на най-високите нива на бизнеса – бизнеса го краде директно държавата и свързани с нея олигарси. Няма израстване според заслугите, а според партийни, роднински и прочие неестествени за дясното, за демократичното общество процеси”, изреди Радан Кънев.

„Борисов от 10 г. доминира българската политика. Боя се, че моделът е по-стар от него,  но той го обхвана и го превърна в модела „Борисов”, ако искате модела „Борисов – Пеевски”, отбеляза Радан Кънев.

С бюджета за догодина не се залага нищо, смята още Кънев.