Под надслов „Вдъхнови бъдещето“ Джуниър Ачийвмънт България отваря  регистрацията за организации домакини в 18-то издание на „Мениджър за един ден“. Всички компании и институции, които искат да приемат млади мениджъри за един ден, могат да се регистрират за участие до 12 октомври, за да могат желаещите младежи да кандидатстват за обявените позиции между 26 септември и 26 октомври. За поредна година bTV е партньор на инициативата.

И домакини, и участници се регистрират на платформата на инициативата на „Мениджър за един ден“: http://mfd.jabulgaria.org , който през 2019 г. ще се проведе на 7 ноември, четвъртък, в цялата страна.

Най-утвърдената програма за първоначално кариерно ориентиране дава начало на професионалната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 г. и се провежда ежегодно в около 100 държави по света. Инициативата е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнеса.

Ежегодно около 400 организации-домакини отварят вратите си за общо 1000 стажанти, а за обявените позиции в „Мениджър за един ден“ през миналата година например, са кандидатствали близо 2800 млади хора.

В рамките на програмата тази година JA организира и петия Младежки кариерен форум „Професиите на бъдещето” където водещата тема ще бъде „Работа със (с)мисъл: как поколението Z и работодателите днес оформят професиите на бъдещето.“  На сцената ще бъдат представени теми свързани с мотивацията, работата с кауза включително в бизнес среда.

За да запазите своето място за събитието, което ще се проведе във форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк на 6 ноември, е необходима  предварителна регистрация на страницата на събитието - https://www.cot.jabulgaria.org/

Генерален бизнес партньор на „Мениджър за един ден“ и форума „Професиите на бъдещето“  през 2019 г. е HP, които от години активно участват и като компания-домакин. През 2019 общо 635 работодатели са приели своите млади мениджъри. Сред тях освен бизнес организации, са и много институции и неправителствени структури.