В 17:00 ч. днес беше възстановено движението по столичния бул. "Цариградско шосе". В продължение на 3 часа платното към "Младост" беше отцепено заради изтичане на газ на бензиностанция.

Вече е  възстановено движението по бул. „Цариградско шосе“ посока изход, екипи на пътна полиция са разположени в района около инцидента и имат готовност при евентуална необходимост, отново да спират движението по булеварда и да пренасочват водачите по обходни маршрути.

Столицата бе блокирана, след като отцепиха ключовия булевард заради катастрофа на бензиностанция. Кола се е ударила в колонка за зареждане с газ, което е довело до изтичане на пропан-бутан.

На място има изпратени няколко екипа огнеборци. Няма пострадали при инцидента. Няма и опасност за хората в района.

Снимка: btvnovinite.bg

„Автомобилът е влязъл вътре и е ударил един кран, свързан с резервоар, в който има над 5 тона пропан-бутан. В момента се мъчим да го спрем крана, да го осигурим и да намалим последствията от инцидента, защото е много възможно да се получи взрив”, разказа Красимир Димитров, директор на „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община.

Снимка: btvnovinite.bg

„Беше нарушена херметичността на цистерна за пропан-бутан. Започва изтичане на газ. В тази връзка беше създадена необходимата организация от органите на пътна полиция и пожарна безопасност и Столична община за обезопасяване на района. Осигуряване на необходимото замерване за риска от взрив от бензиностанцията вследствие на изпускането на газ. На този етап няма опасност за населението”, каза Тошко Бързилов, началник на „Национален оперативен център“ на ПБЗН.

Снимка: btvnovinite.bg

„Предприети бяха  всички мерки за организиране на маршрута на градския транспорт,  за да се осигури придвижването на жителите от кварталите „Младост“ и „Дружба“, допълни Красимир Димитров, директор на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община. 

Беше спряно движението  в участъка от 4-ти километър до разклона за бул. „Брюксел“  по бул. „Цариградско шосе“ посока изход, патрули на Пътна полиция пренасочваха движението по бул. „Драган Цанков“ и „Черни връх“.

Снимка: btvnovinite.bg

Създадена е организация от органите на МВР , съвместно със Столична община, за гарантиране на безопасността след инцидента в района на ж.к. „Младост“

Съвсем малко количество газ е останало в повредената цистерна, по неофициална информация пропан-бутана е изтекъл. Цяла нощ специалисти ще бъдат на място, за да гарантират безопасността на населението и да следят ситуацията. 

Очаквайте подробности!