Възстановиха движението по първите 6 километра от общо 16,5-километровото трасе на магистрала „Тракия“ между Оризово и Чирпан. Те се ремонтират от началото на февруари.

Освен новата настилка, маркировка и пътни знаци, в участъка между връзката с магистрала „Марица“ и пътен възел „Чирпан-Изток“, е подобрена и дренажната система. Тъкмо мочурливата почва, която задържа много влага, е основната причина за нагъването на магистралата в този участък, обясняват експертите от Пътната агенция.

Ремонтните дейности продължават в останалите 10 километра между пътен възел „Чирпан-Изток“ и пътен възел „Чирпан-Запад“.

До 19 април на пътуващите от столицата и от морето ще се наложи да заобикалят Чирпан през Околовръстния път и след това отново да продължат по магистралата.

„Мерките, които предприехме при ремонта и т.нар. студено рециклиране, стабилизират насипа под пластовете на магистралата. Настилката беше избрана така, че да не позволява трениране през нея, за да гарантираме едно отводняване“, каза Даниел Иваничков от АПИ.

Ремонтът на останалата част от отсечката продължава.