През почивните дни ще има две ленти за движение в посоката на интензивния трафик в участъка от АМ "Струма" край Дупница, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

От 14,00 часа в петък до 10,00 часа в неделя в участъка от АМ "Струма" в района на Дупница ще има две ленти за движение за леките автомобили и ППС до 12 т в посока Кулата и една за София.

От 10,00 ч. в неделя до 14,00 ч. в петък, когато трафикът за столицата е по-интензивен, ще има две ленти за София и една за Кулата. С въвеждането на реверсивното движение ще се улесни пътуването в пиковите дни и часове, уточниха от пътната агенция.

Платното за Кулата от автомагистралата, което е засегнато от пожара в депото за отпадъци, остава затворено за извършване на необходимите аварийно-възстановителни дейности, добавиха от АПИ.

Превозните средства с маса по-голяма от 12 т, включително и автобусите, пътуващи към Кулата, ще се отбиват от АМ "Струма" при пътен възел "Долна Диканя", ще преминават по път I-1/Е-79 и при пътен възел "Бобошево" ще продължават по АМ "Струма".

За пътуващите към София отбиването по път Е-79 ще става при пътен възел "Бобошево", а качването на магистралата ще бъде при пътен възел "Дупница Север".