Не е задължително арестуваният за масовото убийство в „Нови Искър” да има психични проблеми, въпреки жестокия начин на извършване на престъплението. Това каза в предаването „Тази сутрин” психологът Росен Йорданов.

„Пред разследващите е бил доста по-обстоятелствен, докато пред психиатрите е бил с по-защитно, дефазивно поведение. Полицаите са го хванали на местопрестъплението и той е бил по-уплашен, след това възстановил чувството си за контрол, станал е себесъханителен и се е опитал да състави план. Вероятно той не е имал план, подобни деяния не се вършат планирано”, каза още психологът.

Росен Йорданов посочи, че от фактите се разбира, че родителите са се грижели добре за децата си. Той допълни, че епилепсията може да е повлияла върху поведението и действията на 25-годишният мъж.   

„Грешки понякога се получават не само от липса на внимание, а и от усилия за презадоволяване и прекомерно внимание. Такива семейства често живеят уединено, изпитват срам заради заболяване на някое от децата, особено когато е психичен проблем. Общността не готова да интегрира хора с подобен вид проблеми”, каза Йорданов.

Какъв психологически профил направи Росен Йорданов на задържания за масовото убийство в Нови Искър, вижте във видеото.