Жестоко престъпление в столичния квартал „Нови Искър”. 25-годишен мъж е задържан за четворно убийство на семейството му. Той е нанесъл смъртоносни наранявания с брадва на родителите си, брат си и баба си. Според разследващите заподозреният Георги е в тежко психическо състояние.

Снимка: БГНЕС

Районът на престъплението беше отцепен цял ден от полицията. Предполагаемият извършител на масовото убийство е живял в къща на улица „Светлина с родителите си, брат си и баба си”. Не е ясно кога е престъплението, както и мотивите. Сигнал за тежкото престъпление е подаден днес около 10:30 ч. сутринта.

 След като бащата не се явява на работа, полиция и военни отиват да го търсят в дома му.

„Колегите на бащата на извършителя се се опитали да се свържат с него. След като не са успели, са отишли в участъка в „Нови Искър”, за да потърсят съдействие. Началникът на участъка е отишъл на място. При позвъняването на вратата, самият извършител е отворил, бил е в неадекватно състояние. На въпрос къде са неговите родители, той е заявил, че са на погребение в Пловдив”, посочи директорът на СДВР Георги Хаджиев.

Убийството е извършено по особено жесток начин с брадва. Разследващите  твърдят, че Георги е направил опит да прикрие следите от престъплението, като е измил помещенията в къщата. 

Снимка: БГНЕС

От прокуратурата съобщиха, че няма данни арестуваният да е имал психично заболяване, въпреки че през 2015 г., 2018 г. и  2019 г. е воден на преглед при психиатър. Предстои експертизите да изяснят клиничното му състояние. 25-годишният мъж е бил безработен.

От СДВР допълниха, че най-вероятният мотив за престъплението е психичното състояние на предполагаемия извършител. Все още се работи по версиите за масовото убийство

Снимка: БГНЕС

Според СДВР бащата на задържания е бивш военен, който се е пенсионирал и до момента е работил по трудови правоотношения с поделението в Костинброд.

Съседи твърдят, че семейството е живяло в лишения. По думите им, предполагаемият извършител не е излизал от дома си без придружител.

Задържаният за престъплението е бил с туберколоза в последен стадий, става ясно от статус на майка му в социалната мрежа:

„Мисълта ми е в моите деца, защото всеки ден страдам за тях. Животът ми е низ от страдание вече 26 години. Минавам по пътя на ада ден след ден, но нямам сила, която да ме спре. Ще се боря докато мога”.

От публикациите не става ясно дали семейството е успяло да събере парите, необходими за лечението на младия мъж. 

Снимка: БГНЕС

Престъплението днес върна спомените за трагедията, почернила Нови Искър миналата година.  

Снимка: btvnovinite.bg

Тогава, навръх Нова година, бяха разстреляни шестима души. Заподозреният– 56-годишен рецидивист, беше издирван в продължение на четири дни, след което беше намерен мъртъв с куршум в главата. 

Снимка: btvnovinite.bg

Пет години по-рано жестоко убийство потресе Пловдив. Четиричленно семейство с две малки деца беше открито мъртво в дома им. За извършител разследващите тогава посочиха бащата – бивш военен.

Снимка: btvnovinite.bg

В началото на януари същата година кървава трагедия завърши със смъртта на петчленно семейство в столичния квартал „Гоце Делчев”. Според властите, бащата е бил най-вероятният извършител