Психично болен младеж простреля полицай в главата в столичния кв. „Илинден”. Няма опасност за живота на простреляния служител на реда.

Служителят на реда се отзовава на сигнал от жена, че синът й буйства. Младият мъж се е целел в майка си, но куршумът пронизал бузата на полицая. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Колегите са действали незабавно, тъй като тя е съобщила , че от два – три дни синът ѝ се държи неадекватно, проявява агресия”, коментира главният секретар на МВР Младен Маринов.

Екипът, тръгнал към мястото, иска подкрепление. Тъй като има данни, че младежът е с психични проблеми седем служители на реда пристигат на място. Влизат във входа и звънят на апартамента на първия етаж. Отваря жената, подала сигнала. 

Снимка: btvnovinite.bg

„В момента, в който  тръгват по коридора, същият произвежда изстрел по посока на майката. Там са били и колегите. Така бързо са реагирали и са го неутрализирали с оглед на не произведе следващ изстрел”, уточни Маринов.

Куршумът пронизва бузата на 34-годишния полицай Георги Йовчев. По спешност е закаран в „Пирогов”. Той има 10-годишен стаж в полицията.

Снимка: btvnovinite.bg

„Състоянието му за момента е стабилно, извън опасност за живота. Беше направен скенер по спешност, за да се види какво е състоянието на  костите. Няма засегнати кости, но това е огнестрелно нараняване с входно и изходно отвърстие, което изисква  допълнително наблюдение”, каза директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов.

Стрелецът е 21-годишен. От години младежът и родителите му живеели във Франция. Всяка година обаче се прибирали в България, разказват съседите им. 

Най-вероятно младият мъж е отключил психичното заболяване последните години, не е регистриран в психиатрични заведения у нас. 

Пистолетът, с който е стрелял, е газов, но преработен в боен.