Агресия е възникнала между медик и придружител на пациент в университетската многопрофилна болница в Плевен. Потърпевшата е заснела част от конфликта и е подала сигнал в полицията.

В неделя бабата на Диляна Гелева пада лошо и се налага рентгенография. След първата снимка ортопедът връща жената за втора, тъй като се оказва, че вместо гръдния кош е сниман тазът.

„Излиза рентгеноложката и може би причината беше, че ни вижда за втори път, още като ни видя, се разкрещя: „Вие какво правите тук пак, аз няма да се занимавам с вас цял ден“.  В този момент тя ми налетява, както й подадох листовете, така с ръцете, надраскана съм, извадила съм си медицинско“, разказва Диляна.

Намесва се и охраната.

„Тя се развика вътре, извика на охраната, доведете ми я, вкарайте ми я вътре, и това беше моментът, в който отправи към мен куп заплахи, че ако аз не си извадя телефона и не изтрия записа, ще ме пребие от бой“, разказва Гелева.

Не успяхме да стигнем до интервю с рентгеноложката. Тази сряда по казуса ще заседава комисия, заяви говорителят на болницата Момчил Цветков.

„Член 31 от конституцията гласи, че човек не може да бъде  сниман, ако отказва изрично. Дочувам от колегите, била е провокирана вербално, а това, че обижда, нарича жената „глупачка“, затова има комисия“, заяви Цветков за bTV.

Резултатите от проверката в болницата ще станат ясни след празниците.