Грубо отношение и заплахи от страна на медик към придружител на пациент в плевенската болница „Д-р Георги Странски“ – за това сигнализира Диляна Гелева, която е заснела ситуацията с телефона си.

В неделя майката на Гелева паднала лошо и се наложило да бъде закарана в Спешна помощ. Именно там е имало сблъсък с рентгеноложка в болницата. На видеоклипа се вижда как тя се държи агресивно и грубо. Чуват се обиди и заплахи към Диляна Гелева, като в един момент има и физическа саморазправа.

Според Гелева лошото отношение е било провокирано от грешка на администрацията, заради която се наложило майка й два пъти да бъде снимана на рентген.

„Тя ме обиждаше, каза ми, че ще ме върне, ще ме изхвърли. Налетя ми с ръце срещу мен, цялата съм надрана“, разказва Диляна Гелева.

Тя била помолена от охраната да напусне болницата, но рентгеноложката продължила да вика да я върнат обратно.

„Тя изпадна в нервна криза след края на клипа. Отправи куп заплахи. Каза, че ако не изтрия записа, тя ще ме пребие от бой и ще довърши това, което не е успяла да довърши“, разказва Гелева.

Потърпевшата не смята, че е провокирала медика за грубото отношение.

„Според мен снимането с телефон можеше да се избегне, ако не ми беше посегнала. Аз докрай запазих самообладание, не съм повишавала тон, не съм обиждала. Аз не се притеснявам от нищо и съм убедена, че ще има справедливост“, каза Гелева.

Потърпевшата си е извадила медицинско свидетелство за нараняванията и е пуснала жалба в местното районно управление. Предстои да пусне жалба и в прокуратурата.

От болницата в Плевен отклониха поканата за участие в „Тази сутрин“, но съобщиха, че днес започват проверка по случая.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!