Водачът на евролистата на БСП Елена Йовчева в полезрението на прокуратурата за втори път – сега заради имот. В срок от месец главна дирекция на националната полиция трябва да провери за какво се използват вързани със семейството й къщи, строени с европари.

Според медийни публикации, обектите не приемат туристи, каквото е изискването по европроекта.

На място полицаите ще изискат заверени копия от регистри за настанените туристи, като тя ще бъде сверена с тази от районното управление на МВР. Прокуратурата е възложила и да се предаде информацията за заплатените туристически данъци.

Ще се провери даже дали вписаните в регистрите гости действително са посетили проверяваните къщи за гости.

"Нямам нищо общо с този проект. Той е реализиран от фирмата с управител моя свекър още преди да го познавам. Това е четвъртият опит за политическа репресия срещу мен. Първият направи Валери Симеонов, вторият – Делян Добрев, след това прокуратурата повдигна обвинение срещу мен, а сега започва и проверка", коментира пред bTV Йончева.

В началото на годината тя беше обвинена в участие в схема за пране на пари, свързана с КТБ.

Новото разследване идва дни, след като зам.-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка заради журналистическо разследване, показващо, че в имота му има строена с европари "къща за гости", за която тепърва ще се изяснява дали е свързана с него и дали е ползвана по предназначение.