Най-много доверие имаме на Румен Радев, Мая Манолова и Йорданка Фандъкова. Това показват данните от национално представително проучване на Център за анализи и маркетинг.

Доверието към държавния глава минава 61%. Омбудсманът Мая Манолова се радва на подкрепата на над 58 на сто, а кметът Фандъкова има одобрението на 42,5%.

Снимка: bTV

Четвърта е позицията на премиера Борисов и подкрепа от над 41%. В челната петица влизат още вицепрезидента Илияна Йотова и Слави Трифонов.

Ако изборите са сега, в парламента биха попаднали 4 партии - ГЕРБ, БСП, ДПС и Патриотите. Спрямо декември 2017 г. ДПС и "Обединени патриоти" имат ръст в електоралната подкрепа.

Снимка: bTV

Като основни проблеми за страната анкетираните посочват - ниските доходи, здравеопазването, корупцията по високите етажи на властта, безработицата и престъпността.

Снимка: bTV

Най-много от отговорилите смятат, че Германия трябва да е основен външнополитически партньор на България, следвана от Русия. През февруари миналата година преобладаващото мнение е обратното – Русия, следвана от Германия.