Не стихва недоволството в цялата страна. Отново протести се провеждат в 14 областни града. За първи път тази вечер демонстранти излизат на улиците на Смолян.

Снимка: btvnovinite.bg

Недоволните от управлението на страната шестват и по улиците на Пловдив, Хасково, Варна, Видин, Враца, Монтана, Бургас, Силистра, Благоевград, Русе, Добрич, Ямбол, Сливен и Стара Загора.

Във Варна протестът продължа вече 8 ден. Демонстрацията не се различава от тези през предходните дни. Хората скандират познатите призиви „Оставка“, „Мафия“ и „Мутрите вън“. Този път обаче за първи път шествието се води от човек в народна носия и с тъпан.

Снимка: btvnovinite.bg

В Пловдив снощи хиляди пяха химна в един от тунелите в града - кадри, които впечатлиха мнозина в социалните мрежи.

За разлика от вчера, този петък в Града под тепетата протестът все още към 19:00 ч. бе малоброен, но пък достатъчно шумен.

Снимка: btvnovinite.bg

Демонстриращите ще продължат да шестват по улиците и тази вечер.

Снимка: btvnovinite.bg

Протестът в Бургас започна със символично нощно шкафче с пари и пистолет върху него, поставено пред сградата на общината, където се събират протестиращите. После множеството се отправи към Морската градина.

Снимка: btvnovinite.bg

Над  200 човека се събраха на граждански протест на централния площад „България“ в Смолян, за да поискат оставката на правителството и главния прокурор. Протестът е първи за областния град. Той бе организиран от Гражданско движение „Родопско сърце“ чрез социалните мрежи. През следващите дни родопчани ще подкрепят протестите в София.

В Ямбол шествието за поредна вечер тръгна от общината и продължи в центъра на града с искания за оставка.

За поредна вечер антиправителствен протест имаше и в Добрич. По традиция недоволните се събраха в центъра на града, където отново повториха исканията си –оставка на кабинета и на Главния прокурор, електронно гласуване, свикване на Велико народно събрание и промяна на избирателната система.