40-и ден недоволство срещу кабинета и главния прокурор. Протестиращите обявиха, че сменят тактиката си и ще правят изненадващи блокади на институциите. Тази сутрин те се отправиха към Министерството на правосъдието.

С възгласи "Оставка“ стигнаха до сградата, като за малко блокираха движението по булевард „Раковски“.

Протестиращите се опитаха да влязат в сградата с искане да говорят с министър Данаил Кирилов. Охраната обаче не ги пусна и се стигна до словесни пререкания.

За кратко недоволните затвориха централният вход на ведомството и се блокираха в коридора. Въпреки опитите така и не бях допуснати.

Стигна се и до мятане на яйца по сградата на Министерството на правосъдието. След това протестиращите отново се отправиха към палатковия лагер на "Орлов мост".

Междувременно 39-ият ден на протести премина без напрежение. Недоволните за поредна вечер поискаха оставката на властта и главния прокурор Иван Гешев.

Протестиращите за пореден път се събраха в Триъгълника на властта. Някои от недоволните предложиха и нов метод за "избистряне на политическата обстановка".

След зачестилите случаи на напрежение между протестиращи и граждани от палатковите лагери взеха мерки – дежурни, които следят за реда.

Обичайното вече шествие премина последователно през палатковия лагер пред Ректората и завърши на „Орлов мост“. Така приключи и 39-тия ден на недоволства в София.