Оставките няма да спрат протеста. Това заяви един от организаторите на недоволството проф. Велислав Минеков по повод поисканите от премиера Борисов по-рано тази вечер три министерски оставки – на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов.

„Подхвърляне на кокалчета и недоядени крилца от царската трапеза няма да приемем. Искаме главата, главата, край. Мутрите вън, и двете мутри, и двете глави. Правим нова държава, нова демокрация, завинаги, избори, край“.

Попитан как оценява този ход на партия ГЕРБ и на премиера, той отвърна, че това е „страх в кочината“.

„Страшен страх в кочината и, че е кочина, кочина е, махаме ги всичките – до един“.

Според друг протестиращ – един ход не решава проблема.

„Това е един хлъзгав ход за излизане от ситуацията, те не разбраха елементарни неща – че всеки политик трябва да работи за народа, а не за собственото си шкафче. Трябва да има избори.

Аз лично мислех, че протестът да намали енергията си днес, но както виждате, това не се случва“, допълни протестиращият.

 „Това, което виждаме, е една голяма победа, но всъщност това изобщо не е достатъчно, защото е задкулисна подмяна. Театър, който играе Борисов, за да си спаси кожата. Трябва да подаде оставка цялото правителство и главният прокурор“, заяви Стоян Михалев.

„Ние няма да се спрем. Фактът, че са подадени три оставки на най-близките до ДПС в правителството, искаме оставка на Борисов и Гешев и промяна в прокуратурата“, коментира Иван Димитров.

"Изненадва ме, че и г-н Борисов не си даде оставката. Знаем за неговото дебелоочие, но чак да вижда многохиляден протест и да си стои на мястото, каза Дияна Динева.