На 20-ия ден протестите стигнаха и до личното пространство на премиера. "Следствен експеримент" - така са нарекли протеста си активисти от "Да, България" и на ДСБ.

Вила "Секвоя" стана известна след изтеклите снимки и записи, които се свързват с премиера Бойко Борисов.

Неговата позиция беше, че всеки може да е влязъл във вилата и "да аранжира" компрометиращите снимки и кадри.

Гражданите донесоха пачки с пари с лика на Бойко Борисов. Основният въпрос беше колко лесно може да се влезе в държавна вила, охранявана от НСО и дали могат да се внесат чували с пари и кюлчета злато.

Освен на разследване на случая, хората се надяват и да бъдат поканени от премиера Борисов, за да видят как изглежда вилата отвътре. Недоволните се сляха с големия протест в центъра на града. 

„Има много начини за справяне – едно от нещата е ясно – че Гешев трябва да се махне. Между другото и Бойко Борисов може да направи нещо по въпроса – може да се опита да скъса връзките по явен начин с мафията, но той не го прави“, каза Виктор Минчев.

„Тази акция обръща още веднъж внимание на скандала със записите на господин Борисов, които ние считаме, че са безспорно автентични, обръщам внимание към шкафчето с пари, със злато, с пистолета и към нежеланието на институциите, включително и на прокуратурата да проведе разследване в тази посока“, заяви Венцислав Велев.

Младежките структури на ГЕРБ са имали желание да се съберат на контрапротест на улица „Секвоя“, но премиерът е забранил улични акции и протести с аргумента да се избегне случилото се на Росенец.

Снимка: Ладислав Цветков, bTV

В Триъгълника на властта за 20-а поредна вечер се събраха множество хора, недоволни от управлението. Искат и оставката на главния прокурор Иван Гешев. Движението по бул. „Цар Освободител“ е блокирано, а по бул. „Дондуков“ засега се осъществява нормално.

Снимка: Ладислав Цветков, bTV

Хората се готвят за общонационален митинг, който да започне от утре сутринта, очакват се недоволни от цялата страна. Организаторите призовават хората, които искат да участват, да носят палатки, одеяла, за да останат там.

Снимка: Ладислав Цветков, bTV

Недоволните демонстранти отново замеряха сградата на Министерски съвет, този път със зелени бонбони.

Снимка: Ладислав Цветков, bTV

Към 21:00 ч., за втора поредна вечер, протестиращите се отправят на шествие към представителството на ЕК на бул. „Г. С. Раковски“, а после ще се отправят към „Орлов мост“.