След 15 дни на протести недоволството продължава. Снощи протестиращите се заканиха да блокират парламента с жива верига докато правителството не подаде оставка. Демонстрантите обсъждат още колко време да дадат на парламента, за да гласува Изборния кодекс и след това да се разпусне.

Повечето хора, които вече трета седмица протестират под прозорците на властта са категорични, че няма да се откажат. Минават всяка вечер по обичайния си маршрут - от министерски съвет, парламента, Орлов мост и партийните централи на ГЕРБ, БСП и ДПС. Те споделят, че не са обезкуражени, въпреки, че на на всеки здравомислещ човек това му минава през главата, но от друга страна пък не е повод за отказване. „Когато ние днес сме тук, някой друг гледа по телевизията или прочита и решава да дойде”, добави друг от асамблеята „Орлов мост.

На така наречена асамблея Орлов мост пък се обсъждат и по-крайни мерки - блокада на парламента с жива верига и скоростни промени в Изборния кодекс. Според Милен Христов живата верига трябва да е денонощна, а хората да се сменят. Пламен Таушанов добавя, че в момента се избистрят десетина предложения като се започне примерно от 1%-тен праг за влизане в парламента, а не 4 %. Идеите засягат промените в изборния закон. „Един депутат да не може да бъде водач на три листи, един депутат да не може да бъде избиран максимум два пъти”, категоричен е протестиращият.

Нощта приключи без инциденти, но с опит за провокации - полицията спря за проверка 38 души и отведе в районните шестима от тях, за да изясни самоличността им.