В неделния ден в много населени места отново се провеждат протести.

Протестиращи блокираха Петолъчката, предаде кореспондентът на bTV в региона. Те затвориха пътя към Бургас и Котел, но полицаите им забраниха да блокират изходите за Ямбол, Сливен и Стралджа.

Снимка: Дани Атанасова

За кратко възникна напрежение между полицаи и протестиращи, но до сблъсък не се стигна.

И петте изхода на пътния възел бяха обградени от полиция. Над 700 са протестиращите от Сливен, още толкова се очакват и от Ямбол. Намеренията на протестиращите са да блокират пътния възел до 18 ч.

Снимка: Дани Атанасова

Протестиращите от Благоевград затвориха пътя за Кулата.

Първоначално те се събраха пред Югозападния университет.

Снимка: Ирина Жерева

Успяха да се измъкнат от полицията, като им казаха, че прекратяват протеста, и излязоха на главния път.

Снимка: Ирина Жерева

„Нашето искане продължава да бъде социално равенство в България, на първо място, цените да бъдат изравнени със заплащанията. При новата минимална работна заплата от 560 лв., която е планирана, няма абсолютно никакво равенство”, каза пред bTV един от протестиращите.

Други поискаха оставка на правителството и депутатите от 240 да станат 90.

Протести има също в Разлог, Банско и Гоце Делчев.По-късно се очаква може би най-големият протест за днешния ден – на Кулата, където протестиращи от Сандански и Петрич ще се опитат да блокират пункта.

Снимка: Ирина Жерева

Полицейското присъствие на Кулата е засилено.

Снимка: Ирина Жерева

Протестиращи от Шумен, Разград и Търговище блокираха движението от и за Варна.

Снимка: Красимир Кънчев

С автомобили и жива верига протестиращите затвориха автомагистрала „Хемус” и стария път Шумен – Варна в района на Нови пазар.

Снимка: Красимир Кънчев

Около стотина протестиращи се събраха в Бургас и тръгнаха по бензиностанциите да зареждат за дребни стотинки.

Снимка: Десислава Генева

Така те блокираха движението на кръговото на изхода в посока Слънчев бряг.

Снимка: Десислава Генева

В Русе десетки тръгнаха на автошествие и блокираха централния бул. "България" с възгласи "Оставка!". Сред исканията им е и по-ефективна борба със замърсяването на въздуха в дунавската ни столица.

Десетки хора се включиха в пешеходно шествие в центъра на Варна. Те достигнаха до Аспаруховия мост, но пълната му блокада не беше позволена. Основното искане беше за повишаване на стандарта и по-добри условия на живот.

Снимка: Десислава Кръстева

Снимка: Десислава Кръстева

Трийсетина жители на Монтана протестираха в центъра на града с искания за по-добър живот и смяна на политическия строй. С охраната на протеста бяха ангажирани над сто служители на полицията и жандармерията, които освен на мястото, имаха постове и на всички възлови кръстовища и пътища.

Протести имаше и в Лом, както и на пътя за прохода Петрохан край берковското село Бързия. Пътни блокади не бяха допуснати.

Протестно автошествие от над 70 автомобила премина по улиците на Враца. Впоследствие над сто недоволни, включително и българи, живеещи в чужбина, блокираха  за кратко международния път Е-79 край града в двете посоки и играха хоро.

Освен срещу цените на горивата, протестиращите се обявиха и срещу цялото управление на страната през последните 30 години, срещу драстично ниските доходи,  поискаха  и оставката на правителството.

Те заявиха, че никой не им плаща, за да протестират. Образуваха се колони от чакащи, но до сблъсъци с полицията не се стигна. По молба на полицайте, протестиращите пропуснаха автомобил с бебе на три месеца.

Снимка: Дарина Колева

Протестно автошествие се проведе в Стара Загора. В него се включиха над 100 коли и мотори. Засилено е полицейското присъствие, има и жандармерия. Затруднено е движението по маршрута Хасково - Стара Загора, и в двете посоки. Блокада на АМ „Тракия” край града.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!