Жители на столичния квартал „Овча купел“ блокираха едноименния булевард в знак на протест срещу пропаднал проект за ремонт на важната за района ул „Народно хоро“.

Тя е в лошо състояние, с дупки и пропадания в настилката, а на места тротоарите на практика отсъстват.

Снимка: bTV

Проект за реконструкция има още от 2018 г., но през миналата година е отхвърлен окончателно заради проблеми с отчужденията.

Сега хората от квартала настояват ремонтът да се върне в дневния ред на общината, а протестът идва малко преди гласуването на бюджета на София за годината.

Позицията на общината

От общината посочиха, че се налага препроектиране на улицата, нова процедура за избор на изпълнител и чак тогава може да започне работата по "Народно хоро".

Това е позицията на СО: "Столична община е започнала процедурите по отчуждаване на частни имоти, които не са приключили. Поради съществено увеличение на обема на строително-монтажни работи, които следва да се изпълнят, трябва да бъде проведена нова процедура по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител, след като препроектирането завърши. Поради тези причини проектът не може да бъде включен в Инвестиционната програма за 2021 г."