Протест в криводолското село Главаци. Причината за недоволството е несъгласието на жителите на селото с назначението на новия кметски наместник. Твърдят, че са излъгани. 

Тази сутрин в селото трябвало да се проведе импровизиран референдум, на който хората сами да определят кой да е кметски наместник.

По думите им кметството е трябвало да отвори в 8 ч., но вратите останали заключени и никой не им обърнал внимание.

Разказват, че на местните избори масово подкрепили новоизбрания кмет на община Криводол Христо Доков срещу обещанието – в селото да се назначи човек, когото те посочат. Позицията обаче взима секретарката на кметството заради опита. Общинският кмет отрича да е обещавал нещо.

„Преди изборите отговорът ми е бил такъв, преди да хванем рибата, не можем да слагаме тигана на печката. Смъртни актове, всичко се изпълнява от кметския наместник, ако не си изпълнява сериозно длъжностите, тогава кой ще носи отговорността”, коментира Христо Доков.

Хората имат свой кандидат за поста „кметски наместник”, общинският управник обаче се съмнява, че издигнатата от местните ще се справи с работата.

Снимка: btvnovinite.bg

„Той ни обеща да направим нещо като референдум, допитване. Той ще донесе бюлетините. От 8 ч. го чакаме и мръзнем”, разказва местната жителка Лидия Димитрова.

В разговор по телефона Христо Доков е заявил, че ще се съобрази с мнението на хората, макар че според него желаната от тях кандидатка за кметски наместник няма административен опит. Новоназначеният кметски наместник днес не беше открит за коментар.