В Сливен започна протест срещу обжалването на присъдата за жестокото престъпление в Сотиря. Освен почерненото семейство, има хора от Сливен и цялата страна.

Снимка: БГНЕС

„Подкрепяме семейството и се притесняваме от обжалването по делото, да не повлияе за намаляване на присъдата. Това ще бъде отново голям удар за семейството и близките на Криси“, заяви жена от протеста.

Близките на убитото момиченце се притесняват, че 21-а годишният Мартин Трифонов може да получи по-леко наказание на втора инстанция. 

"Шокирана бях, защото мислех, че неговият адвокат като баща, като гражданин не би направил това възражение...Законът трябва да бъде закон, да има доживотни присъди за убийците на Дарина и на Никол, на Алекс, на Милена, на Криси.....", заяви бабата на детето Милка Георгиева.

Снимка: БГНЕС

В края на януари Мартин Трифонов получи от съда в Сливен най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна и 15-дневен срок за обжалване.

В последния ден, петък, адвокатът му е внесъл искане за обжалване, което предизвика реакцията на близките и протеста, който се провежда.

Служебният защитник на осъдения отказа да застане пред камера, но заяви за bTV, че обжалването е по желание на клиента му.

По думите на адвоката той е съгласен на доживотния затвор, но оспорва, че е без право на замяна.

Предстои Апелативният съд в Бургас да насрочи дата на заседанието.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!