Протест на живеещите в Кранево и на хората с бизнес там. Причината – неглижиране по думите на проблемите в курортното село от страна на община Балчик.

Според недоволните в началото на туристическия сезон дупки, неокосени площи и кърлежи посрещат гостите в Кранево. Местните подчертават, че плащат всички обществени услуги, в това число и извозване на боклука, но това така и не се случва.

„Всяка година, ако не сме ние, които работим и живеем тук, да си почистим, за да си посрещнем туристите, няма кой да го направи. Представете си майка с количка да стигне до плажа или до центъра на селото. Тротоарите не са подходящи, обрасли са с трева, прашно е навсякъде“, разказва Станислав Димитров, който е управител на хотел.

„Проблемите с детските площадки, с дупките, с хигиенизирането, косенето на тревата, кърлежите, змийчетата… Е, не можем да посрещнем туристическия сезон с дупки като в Кербала“, казва шеговито кметът на селото – Румен Николов.

Според него отношението към всички населени места в общината е еднакво.

„Аз все още не съм чул някакво конкретно искане. Единственото, което чувам и то от медиите, тъй като никой не е разговарял с мен  е, че няма пари за инфраструктурата на Кранево. Повечето от дупките са всъщност след аварии на ВиК. Ние нямаме чак толкова неасфалтирани улици в Кранево“, коментира кметът на Община Балчик – Николай Ангелов.

Хората в Кранево се заканват, ако не настъпи промяна, протестите да продължат.