Протест в Червен бряг – напрежението ескалира, след като в края на октомври мостът край града пропадна, а ремонтът все още не започва.

Около 300 човека от града се събраха на протеста, за да поискат оставката на кмета Данаил Вълов заради частичното бедствено положение в града.

Близо 20 дни след затварянето на моста достъпът на възрастни и ученици от пет села и град Кнежа до Червен бряг е блокиран. За някои бедствието е още по-голямо заради наближаващата зима.

„Детето ми е на шест години, 40 минути чака автобус. Идете, вижте управниците, нека да дойде Бойко, къде са в тоя момент?”, попита Тихомир Цеков, жител на Червен бряг.

Към момента на моста е монтирано единствено осветление и частично са укрепени загражденията. Според кмета на Червен бряг Данаил Вълов самият ремонт може да започне до дни. Хората обаче искат оставката му. 

„Догодина така и така ще има избори, така че малко търпение от моите съграждани, догодина ще имат възможност да си изберат кмет, който искат”, коментира Вълов пред bTV.

Близо триста протестиращи обаче настояха за неслучилия се още ремонт да се понесе отговорност.

„Ние сме най-съсипаният град в цяла България. От най-хубавият, най-проспериращият град, станахме най-загубеният”, коментираха сред протестиращите.

По думите им положението в целия град е бедствено – правят се ремонти, които текат твърде мудно.

Кметът Данаил Вълов определи искането за оставка като твърде голяма амбиция на малко хора и каза, че няма да я подаде.