Спортни клубове от Варна на протест заради неработещ басейн. От началото на месеца басейн „Алекси Алексиев“, част от плувен комплекс „Приморски“, е затворен и това прави невъзможно провеждането на тренировъчен процес на отборите по водна топка и синхронно плуване.

Снимка: bTV

Съоръжението е използвано от общо 9 клуба, което е над 1000 спортисти. Те години наред тренират усърдно за високи резултати. Първоначално басейнът е изпразнен заради профилактика, но в последствие се появява и проблем, обясниха от общината. Фирмата доставяща химически препарати за обработка на водата отказала да продължи да го прави на договорените условия, тъй като цените се били вдигнали и сега трябвало да се прави нова обществена поръчка.

Представители от спортните клубове обясниха, че тренировки по синхронно плуване биха могли да се водят само в началото на състезателния сезон. В момента вече сезонът е напред в състезанието.

Те обясниха, че при липса на необходимата дълбочина и пространство, годината е поставена под въпрос и не може да бъде тренирано нормално и ефективно.

В най-добрия случай басейн "Алекси Алексиев" ще заработи отново в края на годината или началото на следващата.