Жителите на пет населени места блокираха главен път Е-79 при гара Владая в знак на протест. Акцията започна в 17:00 ч. и в нея се включиха жителите на с. Владая, с. Драгичево, с. Мърчаево, с. Рударци и с. Кладница.

Причината за протеста са плановете на Агенция „Пътна инфраструктура" от началото на юли да спре реверсивното движение, което всяка сутрин се извършва чрез поставяне на конуси, които осигуряват движението посока София в две ленти. 

Снимка: Румяна Попова

Протестиращите имат две категорични искания: 1. Изграждане на постоянна система за реверсивна организация на движението, което вече е обещано от страна на АПИ и изпълняването на ангажимента в срок; 2. Намиране на вариант за решаване на проблемa с изходa на жителите на с. Драгичево в посока град София; 

Опашката с автомобили стигна от Владая до Драгичево, след като протестиращите започнаха да пресичат пътя организирано.

Снимка: btvnovinite.bg

Демонстрантите се извиниха но щофьорите, но подчертаха, че протестът им е в полза на всички от Пернишка, Кщстендилска и Благоевградска област, които пътуват често по работа до София. Някои от блокираните водачи на превозни средства също подкрепиха акцията.

Снимка: btvnovinite.bg

До напрежение се стигна след като някои от демонстрантите влязоха в пререкания с полицията.

В момента вече трафикът се нормализирта и няма проблем с преминаването по Е 79 в този участък.