Полицията в Свиленград простреля със стоп патрони в краката мъж, който се опитал да избяга от полицейска проверка. Служителите на реда са реагирали на сигнал за сделка за продажба на наркотици.

При опита за бягство 30-годишният мъж, по прякор Руснака, е ударил с колата си полицейски автомобил и служител на реда, който се е опитал да го спре.

Снимка: bTV

Сигналът, че мъжът продава дрога е подаден малко след 21 часа. Патрулът засича автомобила му на кръстовище, а задържането му се превръща в екшън.

Снимка: bTV

В опит да избегне полицейската проверка, мъжът удря с колата си два пъти патрулката и два пъти автомобил, който е бил паркиран пред нея.

„През това време един от полицейските служители отива до автомобила, отваря вратата, разпорежда а му да изключи двигателя. Мъжът не изпълнява това разпореждане и отново предприема маневра назад, при което вратата, която е останала отворена на управлявания от него автомобил, удря служителя от Районно управление Свиленград той пада на земята“, уточни Мария Кирилова от Районната прокуратура в Хасково.

Снимка: bTV

Мъжът не успява да потегли с колата си. Затова се опитва да избяга от органите на реда.

„Напуска автомобила и прави опит за бягство. Двамата полицаи многократно са го предупреждавали и са били принудени да използват помощни средства и физическа сила, за да го неутрализират“, коментира началникът на Районното управление в Свиленград Бончо Бонев.

Снимка: bTV

Полицаите възпроизвеждат три изстрела. Единият е предупредителен  и два в краката му. Следва спешна операция в болницата в Хасково. Лекарите казват, че опасност за живота му няма.

Снимка: bTV

Лечението му продължава под полицейска охрана. Единствено майка му днес бе допусната до него.

Снимка: bTV

„Стрелят нашите полицаи по нашите деца – това стана“, коментира майката на задържания.

Снимка: bTV

При обиска в колата  са открити мачете и регистрационни табели от друг автомобил. У него и в дома му полицията намира марихуана и синтетична дрога. 30-годишният мъж вече е съден за трафик на хора, съхранение на наркотици и шофиране без книжка.

Мъжът е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура- Свиленград. Срещу него са повдигнати обвинения за съхранение и разпространение  на  наркотични вещества, неизпълнение на разпореждане на полицейски служител  и причиняване на телесна повреда на длъжностно лице.

Мярката му на задържане е удължена с прокурорско разпореждане на до 72 часа. Пострадалият полицай е прегледан от лекар и е освидетелстван. Той е с охлузвания.