Документ, разкриващ криминално минало на лицето Васил Божков, са били открити в заключена каса в сградата на „Нове холдинг“ в София, съобщиха от прокуратурата.

Става дума за бланка за криминалистическа регистрация по образец от времето на НРБ. В нея са нанесени криминална регистрация и две присъди – за хазартна дейност от 1979 г. и за средна телесна повреда през 1982 г. Нанесен е и дактилоскопски отпечатък на лицето с име и фамилия Васил Божков.

Снимка: Специализирана прокуратура

Спецпрокуратурата е изискала от главния секретар на МВР да провери дали действително Божков е криминалистически регистриран и, ако да, къде се намират бланките. Ще се установява и дали този тип документи се съхраняват по законов ред и дали има данни на Божков да е връчван оригинал.

Снимка: Специализирана прокуратура

Освен това, в офиса са били намерени пистолет и пушка.

В друго съобщение от спецпрокуратурата обявиха, че в различни помещения са открити „множество предмети имащи белезите на движими културни ценности“, като повечето са били в „насипно състояние“.

Снимка: Специализирана прокуратура

„Съхранявани са не по установения ред, а в кутии от пури, обувки, както и в опаковки за шоколадови бонбони и кашони от памперси, а други са оставени директно върху подовата настилка. Сред предметите с белези на движими културни ценности има и такива, които са обвити в амбалажна хартия и вестници, както и изсипани в найлонови торбички“, пишат от държавното обвинение.