Вече цяла година няма повдигнато обвинение за случай на бити от възпитател деца в русенския социален дом "Надежда". Насилието и унижението над 3-годишно момче е установено от Агенцията за закрила на детето, но отговорност все още не е потърсена.

През юли миналата година социалният работник от дом „Надежда" в Русе Ценка Благоева разбира от децата в дома, че нейната колежка Стоянка Петрова ги унижава и бие. Агресията й била насочена основно към 3-годишния Габриел. Момченцето било отнето от родителите му, след като те останали без дом и работа.

Пребитото и унижавано дете е момче на три години . Било отнето от родителите му след като те останали без дом и без работа. За насилието разказва и Милена Саха. Тя помагала на родителите на Габриел да си върнат детето. Саха заяви, че Габриел е бил бит с Библия за деца, дори и с токчета на обувките на служителката в дома.

Стоянка Петрова е съкратена от работа. Прокуратурата пък продължава да събира доказателства дали е упражнено насилие върху децата.

Наличието на насилие в дома беше установено след проверка, предизвикана от публикация за случая в русенския вестник „Утро". Въпреки това, дело за скандала няма. Парадоксално обаче журналистът Ася Пенчева, разкрила за побоя над деца, беше осъдена за клевета.

Защо прокуратурата вече цяла година не повдига обвинение за насилието в дом "Надежда" и какво се случва с учителката, заподозряна в унижаване и побой на деца. Още разкрития за поредния скандал в детски дом, както и гледните точки на прокуратурата, директора на дома и заподозряната учителка, очаквайте утре в предаването "Тази сутрин".