Окръжната прокуратура в Стара Загора се самосезира и образува досъдебно производство за разпространена информация без разрешение на наблюдаващия прокурор.

Вчера бяха задържани трима чужденци, заемали отговорни позиции в завод „Арсенал“ в Казанлък, които са заподозрени в незаконно изнасяне на документи и изделия от оръжейния завод.

Предстои да бъдат разпитани служители на МВР, ДАНС и др. и ако се съберат достатъчно доказателства, ще се предприемат действия за търсене на наказателна отговорност от виновните лица, съобщиха от прокуратурата.

Досъдебното производство е за разгласяване на информация, представляваща следствена тайна по образувано вече досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора за кражба на конкретни изделия от фирма и документи със съдържаща се в тях информация, чувствителна за фирмата и представляваща интерес за чужди конкурентни фирми.

Разпространената информация би застрашила националната сигурност на страната, може да попречи на разследването и за реализирането на наказателна отговорност на виновните лица, допълват от прокуратурата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!