Прокуратурата ще обжалва предсрочното освобождаване на двама от „Наглите” – Ивайло Евтимов–Йожи и Любомир Димитров–Гребеца.

Те били стопили присъдите си с труд и се били превъзпитали. Администрацията на затвора ги е предложила за условно предсрочно освобождаване, а съдът одобрил.

От прокуратурата обаче коментират, че те не са излежали наказанието си и най-малкото е неморално да бъдат освободени предсрочно.

"Още по време на разглеждането на производството пред СГС прокурорът е заявил, че  не следва да се уважава искането за условно предсрочното освобождаване. Не са налице законовите изисквания за това и най-малкото е неморално и не е на лице доказателство за поправянето на тези лица, освен че са полагали труд. Въпреки това СГС е постановил условното освобождаване и на двамата", каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Бизнесменът Киро Киров, един от отвлечените от бандата преди години, съобщи, че е шокиран от новината. В предаването "Тази сутрин" той каза, че е учуден и стресиран, че такова нещо може да се случи.

"Единият от двамата беше осъден на 12 г., а другият на 18 г. – те са изкарали 7 години досега, т.е. единият се освобождава 5 г. предсрочно, другият 11 години предсрочно за добро поведение и за работа там, където се признават 2 работни дни за три излежани в затвора. Сметката обаче не излиза”, допълни Киров.

Според него "Наглите" разполагат с около 3 милиона и половина лева от платени откупи, които така и не са били намерени и ако Димитров и Евтимов излязат от затвора, ще разполагат с огромната сума.

И той, и синът му, който е водил преговорите с бандитите, са категорични, че освобождаването на двамата от "Наглите" е лош знак към всички, защото става ясно, че можеш да заработиш по престъпен начин голяма сума и след това да не бъдеш подобаващо наказан.