Прокуратурата проверява дейността на „Български пощи“. От дружеството вече е изискана информация как е уредено изплащането на пенсии след срива в системата заради хакерската атака.

Изискана е информация от ДАНС, ГД БОП, ГДНП и СДВР дали извършват проверка за хакерската атака срещу "Български пощи", като е указано след приключване на проверките материалите да се изпратят в Софийска градска прокуратура по компетентност.

Темата коментира главният прокурор на заседание на Висшия съдебен съвет, който отново отложи дебата по исканията на Янаки Стоилов и министър Надежда Йорданова за предсрочното освобождаване на Иван Гешев.

„Мога да посоча, че това са важните неща за българското общество - дали пенсионерите ще си получат пенсиите, какви са цените, каква е ситуацията със здравната криза, а не тези измислени проблеми, свързани с атаката върху съдебната власт и уронването на престижа на съдебната власт“, отбеляза Иван Гешев.

„По отношение на разпита това няма да е изключение за българската прокуратура в това управление, така че ние отново ще съдействаме по всякакъв начин за разкриване на всякакви атаки, проблеми и престъпност“, каза Лена Бориславова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!