Доказателствата по делото не установяват обстоятелствата, че тялото на швейцарския бизнесмен е преместено след смъртта му и че той е преобличан. Това заяви на брифинг на наблюдаващия прокурор по случая Аделина Алексиева. 

"Към настоящия момент няма задържано лице във връзка с убийството на швейцарския бизнесмен, тъй като доказателствата, събрани до момента по досъдебното производство не се установява по категоричен начин съпричастие на което и да е било лице. Няма повдигнати обвинения и няма задържани лица по това съдебно производство", добави тя.

Припомняме, че според информация на bTV полицията е задържала човек, с когото втората съпруга на швейцарския бизнесмен е имала взаимотношения. Това обаче към този момент не се потвърждава от Окръжна прокуратура - Перник.

„Констатирано е нараняване в белия дроб при огледа на трупа. Възложени са експертизи, от заключенията на които очакваме да разберем как е причинено нараняването и дали то е станало причина за настъпване на смъртта“, добави наблюдаващият прокурор.

В качеството на свидетели са разпитани около 5-6 лица по съдебното производство.

„Работи се по много версии и са назначени голям брой експертизи, които ще дадат яснота относно самата специфика на деянието. И в момента се провеждат процесуално-следствени действия“, обясни директорът на ОДМВР-Перник старши комисар Павел Млеканов.

В самия ден на убийството той е бил на работа и се е прибрал вкъщи. Тялото му е намерено на пода, не е било в колата. От прокуратурата допълниха, че не е имало видими следи от насилие. Има иззети видеозаписи от камери.