Софийска районна прокуратура излезе с декларация във връзка с изказване на журналиста Атанас Чобанов в социалните мрежи по отношение на работата на прокурор Иво Боев.

Държавното обвинение посочва, че е възмутено от коментарите на Чобанов, който преди дни обяви, че от чужди служби знае за заплаха за живота му.

Става дума за публикация от 10 януари, когато прокуратурата обяви, че се е самосезирала по кауса.

„При чудодейното случайно разпределение преписката се е паднала на прокурор Иво Боев, за който се знае, че е прекратил една от преписките за полицейското насилие по време на протестите миналата година. За "награда" той е станал част от т. нар. спецекип в Софийска районна прокуратура“, пише тогава журналистът.

Близо 10 дни по-късно държавното обвинение реагира със следната позиция:

„Ние, прокурорите от Софийска районна прокуратура, намираме за абсолютно недопустим опита за уронване на престижа на наш колега магистрат. (…) Прокурор Иво Боев бе избран по надлежния ред от системата за случайно разпределение на делата. На същия ден той лично разговаря и с Атанас Чобанов, като му обясни какви мерки е взела СРП по казуса със заплахата за живота му и че трябва да даде подробно информацията, с която разполага“, уточняват от държавното обвинение.

Пак на 10 януари с темата се ангажираха и от МВР, а премиерът Кирил Петков обясни, че е разговарял лично с шефовете на службите у нас за разследването на заплахата към журналиста. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!