Няма БСП, няма ГЕРБ, няма Патриоти – който е сгазил закона, трябва да носи отговорност. Проблемът в България е, че от високите етажи на властта не се носи отговорност. Хората искат да видят възмездие. Това каза в предаването "Лице в лице" проф. Румен Гечев от БСП.

По думите му престъпленията не са по партии и по цветове, а са по определени хора.

"Когато някой е нарушил закона, не би следвало да има абсолютно никакво значение от коя партия е и откъде е дошъл".

Ако фактите относно кмета на Батак Петър Паунов са верни, това е възмутително и трябва да се реагира бързо и адекватно, както и във всички други случаи на търговия с влияние, на корупция, на която сме свидетели почти през ден, каза проф. Гечев.

„Ситуацията в България става нетърпима. Корупцията ни е прояла на всички нива и съвсем основателно българинът няма доверие в никого. Съдебната система не си върши работата очевидно".

Има закони, много добре разписани, но не се прилагат, смята професорът.

Относно вота на недоверие към правителството, който БСП смята да поиска, проф. Гечев коментира, че решението на ДПС да го подкрепи е много добро.

„Едва ли ще има някой, който да подкрепи корупцията”, каза той.

Корупцията винаги се търси при управляващите и те от ден през ден влизат в корупционни скандали, особено Министерство на здравеопазването – те ще влязат в рекордите на Гинес, там е като Виенско колело, министрите карат по няколко месеца.

Във връзка със Закона за вторичното разграбване на КТБ – проф. Гечев каза, че това няма да спре корупционните практики. По думите му ние още не можем да се с правим с първичното разграбване и всякакъв опит нещо да се спаси е добре дошъл.

Вижте какво още каза проф. Румен Гечев: