Ще обжалваме отказа на регистрация на „Български надпартиен съюз Кан Кубрат”, каза в предаването „Лице в лице” по bTV историкът и председател на движението проф. Божидар Димитров.

Той определи мотивите за отказа като „пълна глупост”.  В тях пише, че член 1, ал. 1 от Конституцията, който постановява, че България е парламентарна република, не може да се смени с президентска форма на управление, което е част от нашата програма, поясни проф. Божидар Димитров. „Отказаха да ни регистрират, защото нямало да бъдем правова държава и на практика ще извършим държавен преврат”, поясни той.

„Конституцията постановява, освен че може да се смени формата на управление от Велико народно събрание, може да се смени и цялата Конституция”, посочи още проф. Божидар Димитров.

„Вероятно някой се страхува от нас, и с основание, защото масата от българския народ иска промяна, не просто спасители, а промяна на формата на управление”, допълни той.

Цели партии се присъединяват към движението ни, каза още проф. Божидар Димитров.

Той заяви, че след регистрацията на движението ще отправи покана и към Бойко Борисов и Корнелия Нинова.

Оценката на Димитров за кабинета „Борисов 3” е добър 4. 

„Румен Радев, ако не е Иво Христов, е жив умрял като политик. Ако някой му казва нещо политическо – и добро, и лошо, това е Иво Христов”, смята проф. Димитров.