Продължават протестите във Враца заради смъртта на 18-годишния Тодор, който загина след разправия и сбиване с двама братя миналата седмица.

От 07.00 часа сутринта на улицата в града са се събрали съученици на 18-годишния младеж и негови съотборници от клуба по таекуон-до, които са недоволни от решението на съда обвиняемите да останат под „домашен арест”.

Пред входа на съдебната палата бяха поставени цветя. "Както с лекомислие тъпчат тези цветя, така с лекомислие тъпчат нашите деца, бъдещето на България, така потъпкват общественото мнение", каза майката на Грета - приятелката на убития.

Един от приятелите на Тодор каза, че има много версии за смъртта на Тодор, но със сигурност младежът е бил спокоен и не е бил агресивен.

Снимка: bTV

Недоволните призоваха съда да си свърши добре работата, като те очакват адекватна присъда.

Очаква се до края на деня от прокуратурата да решат дали ще протестират решението на съда и ще искат отново постоянен арест за братята.

Семейството на момчето се нуждае от подкрепа, за да му осигури посмъртно адекватна адвокатска защита. Можете да дарите средства по следната сметка: „Прокредит банк България” ЕАД: BG41PRCB92301039643716  Ивайло Йорданов.