Продължават акциите в Пловдив в подкрепа на амбулантния търговец Митко. Мъжът беше унизен и бит от ресторантьор в квартала „Капана“. Полицията продължава да издирва агресивния собственик на заведение.

Снимка: btvnovinite.bg

Купчина с чорапи остана пред неговото заведение след втората акция в подкрепа на Митко.

Вече 18 години, зиме и лете, Митко продава чорапи по улиците на Пловдив. Инцидентът не го е уплашил и той отново е в „Капана“.

Снимка: btvnovinite.bg

„Всеки ден излизам. Като почна от 14 и продължавам до 23 ч.“, разказва амбулантният търговец.

„Митенцето е нашата емблема, потресена съм, че нашето любимо момче се случват теми работи“, разказва местната жителка Петя Раева.

Снимка: btvnovinite.bg

„Страхотно, работливо момче, с честен труд си вади хляба“, споделя друга жена.

Снимка: btvnovinite.bg
Митко казва, че има редовни  клиенти. Следи и модните тенденции: „Повечето шаренки, авокадо, животни, марихуани“. Споделя, че е „благодарен и с божията помощ може да се изхранва“.

Мъжът, нападнал Митко втори ден е неоткриваем. Собственици на заведения от квартала разказват, че това не е първият инцидент с него.

„Миналата събота е нападнал общински служител от отдел „Чистота“. Имало е 15 мин. гонене по улицата, викали са полиция, вероятно ще вземат записи от камерите“, каза за bTV собственикът на заведение в „Капана“ Лазар Бричков.

Хората от квартала настояват за строго наказание за нападателя. А акциите в подкрепа на Митко продължават в Пловдив и тази неделя.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!