Истинска лавина от недоволство и съпричастност едновременно в Пловдив. Градът под тепетата осъди агресията на наемател на заведение, който нападна местен уличен продавач в Капана. Хората в града изкупиха чорапите, които се е опитал да продава Георги пред заведението на нападателя си.

Пловдив отговори с любов на агресията.

„Това се случи преди един месец, когато не му върнах чадъра, спря ме на улицата и каза да не минавам. Онази вечер ме нападна към 8.30 ч. и започна да създава проблеми“, разказа  Митко, известен като Чорапа, от 20 години продава чорапи в района. „Благодаря на всички, които ми помогнаха и ме подкрепиха“, каза още той.

Снимка: btvnovinite.bg

Към нападателя прокуратурата е образувала досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

По думите на Лазар Бричков – собственик на едно от заведенията в квартала, това не е първият случай на агресия.

„Миналата събота е нападнал общински служител от отдел „Чистота“. Имало е 15 мин. гонене по улицата, викали са полиция, вероятно ще вземат записи от камерите“, каза той за нападателя на Митко.

„Има няколко разправии и със съседи – собственици на заведения. Той ги заплашва, през цялото време на пандемията заведението му работеше, има много сигнали срещу него и актове“, отбеляза още Бричков.  

Снимка: btvnovinite.bg

Ана Стоянова – независим фотографски проект, организира още преди две години инициатива „Да си купим чорапите на Митко“. „Тогава много хора го подкрепиха. Той е благ човек, спокоен и усмихнат, не се натрапва“, каза тя.

Станимир Конев  - част от екипа на „Капана Фест“, съобщи, че днес в 16 ч. хората отново ще се съберат и ще покажа, че не желаят този човек, нападнал Митко, да е тук.