Продължава разследването на инцидента от нощния влак София - Бургас. В неделя в района на Ихтиман след скандал един от пътниците нападна и рани с нож друг. Раненият е настанен в болница "Св. Анна" и е без пряка опасност за живота. 

От БДЖ определят липсата на полиция като инцидентен случай, за който вече търсят решения как да не се повтаря. 

Заради повишените ангажименти във вчерашния ден Жандармерията и органите на реда не са имали патрул в този влак, твърдят от БДЖ. 

„От тук насетне отново ще се посочат уязвимите влакове, които са с по-висока точка на критичност в нощните часове и ще се проведат нови срещи с ръководството на МВР с цел обезопасяване на влаковете, увери Тодор Тодоров - отдел "Сигурност", БДЖ. 

Разследващият полицай е провел разпит на пострадалия в лечебното заведение, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.

Извършителят на деянието – 65-годишният Б.С., е направил самопризнания. Бил е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Същият не е криминално проявен, неосъждан. Той е привлечен към наказателна отговорност. Спрямо обвиняемия е определена мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 1000 лева.

Предстои да бъдат извършени разпити на свидетели и назначени съдебномедицински експертизи.