Продължава разследването на обира в Сандански късно снощи. За последните две седмици това е втори удар на престъпници в навечерието на празниците.

Дни преди Коледа, посред бял ден, четирима въоръжени нападнаха инкасо автомобил в Перник. Маскираните задигнаха 1 милион лева. Извършителите все още се издирват, а джипът им беше открит опожарен.

Късно снощи пък трима маскирани нахлуват в хипермаркет в Сандански. Нападателите успяват да отмъкнат част от дневния оборот - около 30 000 лева, а след това изчезват. Пострадали служители от магазина няма.

Обирът става в края на работния ден на хипермаркета. Крадците най-вероятно са влезли в магазина от задния вход. Служителите са изведени извън обекта за разпит, който продължи до полунощ.

Започна издирване. Полиция и жандармерия обградиха Сандански. По пътя за София униформени спираха всяка кола за проверка.

Само една служителка, която била в стаята със сейфа, видяла крадците. Те носили метален инструмент, служещ за разбиване. Казали й да мълчи и да отключи сейфа. Няма данни извършителите да са използвали огнестрелно или хладно оръжие. 

От хипермаркета излязоха с позиция, че клиентите им не са разбрали за обира, защото крадците не са влезли в салона за пазаруване. Увериха, че съдействат на властите за разкриване на престъплението.