Извършителят на грабежа в банков клон в столицата от тази сутрин все още се издирва.

Маскиран мъж е нахлул и е заплашил служител в банката. Според източници на bTV е откраднал около 12 000 лева в различна валута от касите на клона.

Пострадали служители няма. Въпреки че до банковия клон има търговски център, никой не забелязал обирджията. 

Два дни по-рано отново маскиран мъж насочва пистолет срещу служителка в банков клон на оживено място в столицата, взети са около 15 000 лева.

Връзка между двата обира няма, стана ясно няколко часа по-късно след спешна среща в МВР. Иззети са записи от камерите, разпитват се и очевидци. Задържани няма. 

Снимка: btvnovinite.bg

От огледа на самото местопроизшествие допълнително е установено, че в клона на банката няма обособено касово помещение, което означава, че няма каквото и да е преградно съоръжение. Парите, които са били на работния плот, са отнети от неизвестен извършител. Почти целият ресурс на столичната дирекция на МВР, както и от главната дирекция, са ангажирани с издирването на извършителите.

От полицията бяха категорични, че няма връзка между този грабеж и другия, който беше направен преди няколко дни в банка на бул. „Мадрид“ отново в София.  

Снимка: btvnovinite.bg

Полицията няма правомощия да контролира мерките за безопасност в банките, припомниха още от МВР. Въпреки това чрез асоциацията на банките е организирана среща с Комитета на служителите по сигурността във всички банкови институции.

На нея ще бъдат дадени предложения и указания за мерките за безопасност. 

Вчера двама маскирани мъже атакуваха и обменно бюро в Шумен. Те завързаха ръцете и краката  на служителката със свински опашки и отмъкнаха около 10 хиляди лева в различни валути.