Държавният глава Румен Радев се срещна с граждани на Смолян в третия ден от посещението си в Родопите.

Те поискаха да им съдейства за подобряване на инфраструктурата и опазването на горите от пожари. Сред тях се оказа и депутатът от „Има такъв народ“ Мика Зайкова, която получи възможността да зададе директно въпросите си към президента. 

Президентът прогнозира, че след 20 г. до Смолян ще се стига бързо и удобно по въздуха. 

„Комуникациите са изключително важни в този район, и то не само в транспортно отношение. Ако искаме да привлечем инвеститори и то сериозни, трябва да отчитаме фактора за спестяване на време“, допълни Румен Радев и даде пример, че тричасовото пътуване от Пловдив до Рудозем е голяма загуба на ресурс за бизнеса. 

Tози негов коментар предизвика реакцията на депутата Мика Зайкова, която поиска да бъде решен проблемът с концесията на летище Пловдив.

„Г-н президент, не е зле Летище Пловдив да стане гражданско летище. Вие като летец да помогнете и да дадете акъл поне на следващите, защото ние се провалихме, няма какво да си говорим“, заяви Зайкова.

По думите ѝ проектът е провален заради искан рушвет. 

„В последните години „концесия“ се превърна в мръсна дума заради ниските такси и износа на безценни суровини на безценица“, отговори Румен Радев и допълни, че са необходими не само законодателни, но и организационни промени и сериозни контролни механизми.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!