Приключи ремонтът на столичния бул. „Цариградско шосе” и трафикът по булеварда и на ключовото кръстовище при Орлов мост вече е отпушен.

Пътните платна и в двете посоки на „Цариградско шосе” са изцяло подновени и заздравени със стоманена мрежа. Целта е да се избегне нагъването, което се получи след основния ремонт на шосето преди 10 години.

От днес започва ремонтът на бул. „Тодор Каблешков”, който включва разширение и изграждане на нов мост. Строителните дейности са в участъка от бул. „Братя Бъкстон” до бул. „Цар Борис ІІІ” и той ще бъде затворен за движение. Срокът за завършване на обекта е три месеца – до 20 декември.

Въвеждат се промени в организацията на движението в София и заради реконструкция на трамваен релсов път по бул. „Овча купел” – от ул. „Коломан” до бул. „Цар Борис Трети”.

До 7 септември се забранява влизането на пътни превозни средства по северното пътно платно на бул. „Овча купел” между ул. „Коломан” и бул. „Цар Борис Трети”. Движението ще се извършва двупосочно в една лента по южното пътно платно на булеварда.