Писмени показания и разпити на медици в Спешния център в Сливен. Вътрешна проверка ще покаже защо 72-годишен мъж документално беше обявен за мъртъв, а се оказа жив. С казуса са запознати министерството на здравеопазването и РЗИ. 

Под заключението за смъртен случай стои подписът на фелдшер Мърмърова, според директора на Спешния център в Сливен. Търсим фелдшер Мърмърова в дома й сливенското село Гавраилово, но не я откриваме.

Според човека, подал сигнала към тел.112, документът за смъртта на 72-годишния мъж бил подписан без преглед.

Снимка: btvnovinite.bg

„Документът, фактически жената, която беше там, го написа… Той (листът) е в основата на цялата история. Медицинското лице даже ни изкара навънка, нито пулс, нито нищо, погледна и започна да пише нещо", разказва Диньо Минчев, приятел на обявения за мъртъв мъж.

Последвало издаване на смъртен акт, с който погребална агенция изнесла мъжа с ковчег от дома му.

„Когато го извадихме от ковчега, видяхме, че лицето преглътна. След това започна да диша. Затваряме му очите - той ги отваря. Преместихме му ръката - той я върна на същото място", разказа Бисер Тодоров, собственик на погребалната агенция.

След сигнал, че мъжът е жив, в гробищния парк идват полиция и пожарна. Разследване в Спешния център ще покаже кой носи отговорност за шокиращия случай.

От ръководството  отказаха да застанат пред камерата ни и заявиха, че медиците са много разстроени. По случая е образувано досъдебно производство. Състоянието на 72-годишния мъж, приет в реанимация на болницата, остава критично.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!