Плажовете у нас приемат първите туристи при специални мерки за сигурност. Чадърите и шезлонгите в „Слънчев бряг“ вече са поставени, като е спазено достатъчно отстояние между тях.

Точно в 8 ч. сутринта флаговата сигнализация беше поставена на първия спасителен пост. Обмислят се всички варианти за работата на спасителите с чуждестранните туристи.

Снимка: btvnovinite.bg

Температурата на морската вода в момента е около 16 градуса, като се очаква да стигне 20 градуса през следващите дни.

„Аз лично ще настоявам да вземем „Амбу“ – с него от дистанция се подава интубацията, когато правим изкуствено дишане, за да няма контакт и ще гледаме дори ние самите спасители да спазваме дистанция, защото не дай си Боже, ако някой спасител заболее, да сложат всички под карантина“, подчерта спасителят на Централни плаж Благовест Точков.

Снимка: btvnovinite.bg

А от Водно спасяване обясниха, че на всеки 15 дни има поетапно откриване на постове, съобразено с новата наредба и новите бройки. Сега се започва и с обходни двойки. По пясъка обикалят мобилни двойки спасители без почивка до 18 часа.

По думите на концесионера Кирил Спасов плажовете в курорта отварят при нормални условия, като се изключат трудностите от пандемията.

Снимка: btvnovinite.bg

В „Слънчев бряг“ очакват пристигането на чуждестранните туристи. Очакванията са комплексът да се напълни с туристи от 15 юни.