В Стара Загора палатковият лагер на протестиращите на пътя за Хасково и към автомагистрала „Тракия“ остава за пети пореден ден. 

За разлика от блокадата на „Орлов мост“, протестиращите пропускат всички превозни средства, които искат да преминат.

Полицията  продължава да отклонява движението с мотива, че на пътното платно има палатки и хора.

В отворено писмо  до кмета на Стара Загора този вторник следобед протестиращите обявиха, че няма да отправят писмено заявление за преминаване през детелината, защото намират това предложение за обидно и искат да се възползват от конституционното си право на свободно придвижване.

„Нашето желание е единствено да преминем по републиканския път и отстояваме конституционното си право. Кметът на община Стара Загора има правомощия да поиска оттегляне на органите на реда и очакваме от него да пристъпи към незабавни действия”, пишат протестиращите. 

“Оставка фест” подготвиха протестиращите в  петия ден на палатковия лагер край Стара Загора и видеовръзка с блокиралите „Орлов мост“, но впоследствие се свързаха с демонстрантите на подхода към Капитан Андреево. Жандармерията отказа да пропусне част от протестиращите да преминат по пътя за Хасково, за да се присъединят към протеста край границата.