В Стара Загора палатковият лагер на протестиращите на пътя за Хасково и към автомагистрала „Тракия“ остава за пети пореден ден. 

За разлика от блокадата на „Орлов мост“, протестиращите пропускат всички превозни средства, които искат да преминат.

Полицията  продължава да отклонява движението с мотива, че на пътното платно има палатки и хора.

В отворено писмо  до кмета на Стара Загора този вторник следобед протестиращите обявиха, че няма да отправят писмено заявление за преминаване през детелината, защото намират това предложение за обидно и искат да се възползват от конституционното си право на свободно придвижване.

„Нашето желание е единствено да преминем по републиканския път и отстояваме конституционното си право. Кметът на община Стара Загора има правомощия да поиска оттегляне на органите на реда и очакваме от него да пристъпи към незабавни действия”, пишат протестиращите. 

“Оставка фест” подготвиха протестиращите в  петия ден на палатковия лагер край Стара Загора и видеовръзка с блокиралите „Орлов мост“, но впоследствие се свързаха с демонстрантите на подхода към Капитан Андреево. Жандармерията отказа да пропусне част от протестиращите да преминат по пътя за Хасково, за да се присъединят към протеста край границата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!