Повечето парламентарни сили са доволни, че президентът Румен Радев е готов да забави връчването на мандата за съставяне на редовно правителство.

Според „Възраждане“ въпросът е не дали, а кога ще има отново предсрочни избори.

„На този парламент трябва да се даде шанс, в противен случай опцията бързи избори би пресъздало същата ситуация“, коментира Томислав Дончев от ГЕРБ.

„Парламента заработва на бързи обороти, така че има много неща, които трябва да се свършат“, смята Андрей Гюров, председател на ПГ на „Продължаваме промяната“.

„Ние призовахме да не се бърза, да се търси диалог, виждаме в това добър знак“, каза Хамид Хамид от ДПС.

„За нас по-важно е, че това е необходимо време, за да приемем бюджета, и още повече социалните мерки, които са задължителни за тежките месеци, които ни чакат“, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Логиката на Конституцията не е да се спазват срокове, а е да стане правителство, защото това не е регистрация на автомобил в КАТ. Има големи принципни теми, които ни разделят“, е мнението на съпредседателят на „Демократична БългарияХристо Иванов.

„Безотговорно е да кажем да вървим на избори отново. Направихме 4 избора“, заяви лидерът на „Български възходСтефан Янев.